Programın Amacı: Program iki modülden oluşmaktadır. Geştalt yaklaşımı modülüne katılanların kendileri ve çevreleriyle kurdukları iletişim, buna yönelik yaratıcı yollar ve çözümler üretme becerileri geliştirme gibi konularda farkındalık kazanmaları amaçlanır. Ayrıca bu bakış açısından mesleki alanlarında ve özel yaşamlarında nasıl faydalanabileceklerini deneyimleyerek öğrenirler.
Geştalt yaklaşımı ile müzik modülünün amacı ise müzisyenlerin yorumculuk, performans kaygısı, stil anlayışı, enstrümanla ilişki ve yaratıcılık konularında kendilerini geliştirmelerini esas alır.

Programın Süresi: Programın süresi 6 ay, ayda bir 4 saat olmak üzere toplam süresi 24 saattir. Oturumlar yüz yüze olup 2 kere ilgili modül/modüllere katılınmaması halinde sonraki modüllere katılma hakkı kaybolmaktadır.

Programın Ön Koşulu: Program iki modülden oluşmaktadır. Her iki modülde de aşağıda bahsedilen kriterlere uyan adaylarla yapılan ön görüşme sonucu uygun görülenler katılabilir.
Gestalt yaklaşımı modülünde 20 yaş ve üzeri olmak
Gestalt yaklaşımı ile müzik modülünde ise alan içi katılımcı olarak konservatuvar ve ilgili fakültelerin çalgı veya şan lisans programlarından mezun olmak gerekmektedir. Alan dışı katılımcılar için ise herhangi bir lisans programından mezun olmak ve ilgili çalgı ya da şan alanına yönelik eser veya eserlerin performans kaydının yeterli seviyede bulunması koşulu aranmaktadır.

Programın İçeriği: İlk modülde Geştalt Temelli bir Yaklaşımla
 Farkındalık
 Fenomenoloji
 Diyalog İlişkisi
 Temas biçimleri
 Kutuplar
 Değişim Paradoksu

temaları hem teori, hem pratik olarak işlenecek ve katılımcıların müzikten bağımsız, çevreleriyle kurdukları temasta nasıl alışkanlıklar geliştirdikleri, ihtiyaçları, ve iletişim kurma biçimlerinde yeni yollar denemelerine yönelik egzersizler ve süreç yönelimli grup çalışmaları yapılacaktır. Bu modüle katılanlar gestalt yaklaşımı ile müzik modülüne de pasif katılımcı olarak katılabilirler.

İkinci modüle aktif ve pasif katılım için ilgili günün ilk modülüne katılma ön şartı aranmaktadır. Bu modülde ise katılımcılara yaptıkları müziğe aynı yaklaşımı nasıl adapte edebilecekleri gösterilecek ve bu doğrultuda denemeler içeren egzersizler yapılacaktır. Bu konular işlenirken
 Müzikte farkındalık
 Müzikte fenomenolojik araştırma
 Müzikte diyalog ilişkisi
 Müzikle temas
 Yorumculukta kutuplar
 Müzikte değişim paradoksu

Temaları, müzisyenlerin icra ettikleri eserler üzerinden “şimdi ve burada” ilkesiyle tüm grubun dahil olduğu ve çalışmanın bir bütün olarak ele alındığı bir çerçevede işlenecektir.

Programın Kaynakları:
Joyce, P., & Sills, C. (2018). Skills in Gestalt counselling & psychotherapy.
Mann, D. (2020). Gestalt therapy: 100 key points and techniques. Routledge.

Değerlendirme Ölçütleri: Her iki modülün etkililiği de katılımcılara ön test- son test uygulanarak belirlenecektir.

Başvuru: Başvuru için aşağıdaki formu doldurduğunuzda ilgili modüle katılım mülakatı için davet edileceksiniz…